Nieuws

Terug naar overzicht

MRNN leeft!

Geplaatst: 24-06-2014

Druppelsgewijs blijven de aanmeldingen van verloskundige praktijken voor deelname aan het MRNN binnenkomen bij onze research midwives (RM). Inmiddels hebben meer dan 100 praktijken verspreid over het land zich aangemeld via de RM van onze vier verloskunde opleidingen in Nederland. Ook hebben onderzoekers van meerdere studies gevraagd naar ondersteuning bij het ontsluiten van verloskundige praktijken voor deelname aan hun studie. De laatste twee zijn:

- Project ‘Nieuwe ouders’ vanuit de afdeling ontwikkelingspsychologie van Tilburg University, gefinancierd met een Veni-beurs vanuit het NWO. Het doel van dit project is om meer inzicht te krijgen in de psychologische ontwikkelingen die ouders samen doormaken bij het krijgen van hun eerste kind. Daarbij zijn de onderzoekers geïnteresseerd in welke factoren ervoor kunnen zorgen dat nieuwe ouders zich op een goede manier kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie (www.onderzoeknieuweouders.nl/).

- Project Pregnancy And Infancy Reduces Stress (PAIRS), vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam gestart. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in welke interventie bijdraagt aan stressreductie bij zwangere vrouwen en hun partners met HRV-biofeedback en/of psycho-educatie (www.pairs-project.nl).