Nieuws

Terug naar overzicht

Activiteiten en organisatie MRNN

Geplaatst: 05-02-2015

Op woensdag 19 november is de MRNN bij elkaar geweest om knopen door te hakken over haar activiteiten en organisatie. Vanaf 1 december is Esteriek de Miranda landelijk coördinator van het MRNN. Zij werkt twee dagen per week bij MRNN voor een periode van twee jaar. Zij heeft drie opdrachten meegekregen:

  • Actualiseren van de gezamenlijke midwifery onderzoeksagenda. Deze agenda zal worden ontwikkeld samen met cliëntorganisaties en werkveld. Met deze agenda willen we een gezaghebbende en gewilde gesprekspartner zijn voor externe stakeholders zoals ZonMw, VWS en College Perinatale Zorg
  • Afstemmen van onderzoek tussen de midwifery onderzoeksgroepen. De onderzoeksagenda is hiervoor een goede basis. Alle vormen van afstemming passen hierin: eigen profilering, weten dat je concurrent bent op hetzelfde terrein, en samen een onderzoeksvoorstel schrijven.
  • Betrekken van verloskundigenpraktijken: door ze te betrekken bij de onderzoeksagenda, door ze te ondersteunen bij het kiezen van onderzoeken waarin ze kunnen participeren en door het bijdragen aan onderzoek te vergemakkelijken, zoals bepleiten van reële inclusievergoedingen.

 De SOV fungeert als opdrachtgever. Een adviesraad bestaande uit de SOV Midwifery Sciencegroepen, KNOV, TNO en NIVEL, onder leiding van Raymond de Vries, komt tweemaal per jaar bijeen. Esteriek doet haar werk samen met de coördinatoren en research midwives van de opleidingen en met de Midwifery Sciencegroepen.