Meedoen aan onderzoek MRNN

Meedoen aan verloskundig onderzoek betekent dat u, afhankelijk van de vragen van het onderzoek, benaderd kan worden door een research midwife/relatiebeheerder om mee te werken aan dataverzameling via uw praktijk. Het kan gaan om vragenlijst onderzoek, of om onderzoek naar het wel of niet doen van een bepaalde interventie, maar ook om interviews of nog andere vormen van onderzoek.

Als u zo’n verzoek krijgt, kunt u dit accepteren of afwijzen. Als u meedoet aan het MRNN, wordt uw deelname geregeld via de research midwife/relatiebeheerder van uw regio. Zij bespreekt met u wat deelname precies betekent voor uw praktijk. U beslist uiteindelijk zelf of u wel of niet meedoet. Als u besluit mee te doen, wordt van u verwacht dat u actief meedoet, vaak in de vorm van voorlichting naar de zwangere en via het verstrekken van gegevens. De feitelijke dataverzameling gebeurt vaak gewoon in uw praktijk (bijvoorbeeld PRN-gegevens).

Voor meer informatie over het meedoen aan onderzoek of het maken van een belafspraak kunt u mailen naar: contact@mrnn.nl.